Pärlan i Höga kusten

Södra Ulvön

Ett trevligt ställe på södra Ulvön är Fäbodviken. Viken ser väldigt olika ut beroende på om det är högvatten eller lågvatten, men det är oftast badvänligt även för små barn.

Bilden nedan visar Ulvöhamn och Ulvösundet sett från södra Ulvön. Som ni ser är avståndet inte långt, men havet är mycket djupt! (ca 80 meter)

Här på stranden finns bad- och grillmöjligheter. Går man sedan en promenad genom genom en talldunge kommer man ut till stora klippor vid öppet hav. På södra Ulvön finns ett ganska stort naturreservat och fina badvikar.

 

Här finns också Marviksgrunnan (bilderna ovan) som är ett före detta fiskeläge med kapell, gruva med mera. Idag bebos Marviksgrunnan av sommargäster. Mer om Marviksgrunnan och Södra Ulvöns naturreservat med ovanliga växter och djur finns att läsa på Länsstyrelsens hemsida. Från Marviksgrunnan, eller Grunnan kallad, går en vandringsled genom varierad natur till Ulvösundet. Även Rensviken ligger belägen på den södra ön. Rensviken är en vik formad som en lagun. Här till höger ser du den fina utsikten över Röharn, på vägen från Marviksgrunnan till Ulvösundet.