Information om coronaviruset

Sommaren 2020 blir förstås inte riktigt som vanligt, med tanke på coronaviruset. Vi är glada att reserestriktionerna har lättats, så att det är möjligt att besöka Ulvön! Här är några förändringar och saker att tänka på inför ditt besök.

  • På sommaren kommer många besökare från hela landet till Ulvön. Därför är det viktigt att ta risken för smittspridning på allvar.
  • Eftersom Ulvön är en ö, så kan det bli besvärligt att ta sig hem eller till sjukhus om man har coronaviruset. Om du har några symtom redan innan ditt besök, ber vi dig att inte åka ut till Ulvön överhuvudtaget. Det är också extra viktigt att tänka på att hålla fysiskt avstånd när du är ute på ön, samt under båtresorna.
  • m/f Ulvön och m/f Minerva har begränsat antal platser, och vi rekommenderar att man köper biljetter på webben i förväg för att få plats.
  • m/s Kusttrafiks dagliga turer till Ulvön är inställda i år.
  • Handelsboden: Det kommer att finnas markeringar på golvet för att påminna om att hålla avstånd till varandra.
  • UlvöByn: Här finns möjlighet till take-away. I övrigt sker servering endast vid borden, och sällskapen kommer att placeras glesare än vanligt.
  • Ulvö Lilla Salteri: Bara förbokade besök från enskilda personer och mindre grupper. I sommar erbjuder man bara måltider, inga guidningar. Distanssittning och ”spritning” före och efter besök.
  • Ulvö Museum/Lotsstugan och Ulvö gamla kapell öppnar på midsommarafton och har öppet dagligen 11-15, det är osäkert om de kommer att hålla öppet hela augusti. De erbjuder inga guidningar, då det blir svårt att hålla de avstånd som känns säkra. Lotsstugan kommer inte att vara öppen för att gå in, men de kommer att sälja glass, kaffe och läsk genom en serveringslucka. Kapellet kommer vara avspärrat längst fram så att den som jobbar där kan hålla ett avstånd till besökare. I museet kommer en plastskiva sättas upp vid disken för säker betalning. Handsprit kommer att finnas på museet och i kapellet.
  • Ulvödagarna är inställda i år, då det är svårt att genomföra evenemanget under rådande förhållanden.

Informationen kan komma att uppdateras och kompletteras längre fram!

För specifika frågor om boende och transporter ber vi dig kontakta respektive företag/arrangör. Många kontaktuppgifter och länkar finns här på webbplatsen.

Med önskan om en trevlig sommar! 🌞