Hur har det gått den här första sommaren?
När det gäller ekonomin har jag ingen aning, eftersom jag inte har något att jämföra med. Men det går ungefär som budgeterat. Problemen kommer nu när det blir lågsäsong – det gäller att dra ner beställningarna men ändå behålla ett bra varulager. Vi kommer att ha en träff med de bofasta nu i höst, så att alla för komma med önskemål för att få rätt varulager.

Vad har varit det svåraste hittills?
Jag har varit mäklare i 37 år, och det enda jag kunde om affärer var erfarenheterna som kund. Den första beställningen blev helt galen, för jag beställde det jag själv skulle vilja handla. Jag är glad när någon efterlyser något som vi inte har, eftersom de kanske har andra behov än vad jag har. Till exempel seglare som gärna vill ha mjölk med lång hållbarhet och potatis på burk.

Det är också svårt att förutse efterfrågan. Vissa helger går det kopiösa mängder mjölk, andra helger nästan inget alls. Vi dokumenterar ju vad vi beställer och vad som blir över, men det är ändå svårt att planera eftersom det ofta är vädret som styr. Så man får ha koll på vädret. Jag brukar tänka på morgonen att ”idag blir det en korvdag” eller ”idag blir det en glassdag”.

Vad har varit de största överraskningarna?
Den största chocken efter att jag tagit över var hur mycket jobb som krävdes. Vi jobbar 12-timmardagar hela veckan, och det börjar man ju känna av nu när säsongen börjar närma sig sitt slut. Det blir mycket bärande och fysiskt arbete, så jag behöver inte gå på gym längre.

När jag tog över hade jag massor av idéer, men jag hinner inte alls med att förverkliga dem så som jag tänkt. Det jag genomfört är seglarfrukosten, och det blev väldigt populärt.

Hur ser framtiden ut?
Marie jobbar i butiken på heltid och blir kvar hela vintern. Själv får jag åka hem i september och tjäna ihop pengar. Men det har varit jätteroligt och väldigt positivt att göra det här. Det är många som har hört av sig och sagt att de uppskattar butiken, och det är hur roligt som helst när de säger det. Sen är det en del som fortfarande handlar på fastlandet, och så kommer det nog alltid att vara.